Music Sphere channel

Watch live streaming video from musicsphere at livestream.com
Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Με τακτική αιφνιδιασμού σήμερα οι κινητοποιήσεις στα ταξί

Ξεκίνησαν οι προαναγγελθείσες αιφνίδιες κινήσεις των ιδιοκτητών ταξί, με τους απεργούς της Αθήνας να έχουν «καταλάβει» από τις 10 το πρωί τα διόδια Ελευσίνας και Αφίδνων, σηκώνοντας τις μπάρες για την ελεύθερη πρόσβαση των διερχόμενων οχημάτων.
Νωρίς το πρωί συνάδελφοί τους έστησαν ακόμη μία φορά «μπλόκο» στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Υπενθυμίζεται πως χθες, μετά το ναυάγιο της συνάντησής τους με το Γιάννη Ραγκούση, οι αυτοκινητιστές ανακοίνωσαν ότι εμμένουν στην επ' αόριστον απεργία και πως στο εξής θα προχωρούν αιφνιδιαστικά σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του ανοίγματος του επαγγέλματός τους.
Την ίδια στιγμή σε αποκλεισμό με τα οχήματά τους των τριών κεντρικών εξόδων της Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι ιδιοκτήτες ταξί από το νομό και από τη Χαλκιδική.
Ειδικότερα, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι έκλεισαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών στο ύψος της Καρδίας, την εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Λαγκαδά, στο Δερβένι και την εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στον κόμβο Λαχαναγοράς.
Οι απεργοί κινήθηκαν από το Φοίνικα, όπου είχαν συγκεντρωθεί το πρωί, μέσω της περιφερειακής οδού για τα δυτικά, αποφεύγοντας να δημιουργήσουν κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της πόλης.
Παράλληλα, εντείνονται οι κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών και στην Κρήτη, με αυτούς στο Ηράκλειο να έχουν αποκλείσει το λιμάνι, μπλοκάρωντας τα λεωφορεία που επρόκειτο να παραλάβουν τουρίστες από δύο κρουαζιερόπλοια της εταιρείας Louis, στα οποία επιβαίνουν 2.500 τουρίστες.
Η κινητοποίηση έχει προκαλέσει διαπληκτισμούς και εντάσεις ανάμεσα στους ιδιοκτήτες ταξί και τους οδηγούς των λεωφορείων.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η ακτοπλοϊκή εταιρεία εξετάζει το ακόμα και το ενδεχόμενο υποβολής μηνύσεων. Οπως είπε ο διευθυντή της Γ. Κουμπενά, αν οι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων δεν καταφέρουν να επισκεφτούν τους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να τους αποζημιώσει.
Σε «κίτρινο» κλοιό από το πρωί βρίσκεται επίσης και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».
Στα Χανιά οι αυτοκινητιστές αποχώρησαν από το αεροδρόμιο και από τις 8 το πρωί έχουν παρατάξει τα αυτοκίνητα τους έξω από το κτίριο που στεγάζει τις δυο οικονομικές υπηρεσίες της πόλης. Προγραμματίζουν να παραμείνουν εκεί τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι, αποκλείοντας την είσοδο και των δυο υπηρεσιών.
Σε ανακοίνωσή τους οι σύλλογοι ξενοδόχων των νομών της Κρήτης καλούν τους επαγγελματίες των ΤΑΞΙ να αναθεωρήσουν τους στόχους τους και να κατευθύνουν τις διαμαρτυρίες τους εκεί που πρέπει.
Επίσης καλούν τις αρμόδιες για την τήρηση της τάξης αρχές να επιβάλουν το νόμο και να διαφυλάξουν τη δημόσια τάξη, αλλά και τα δικαιώματα των λοιπών πολιτών που θίγονται βάναυσα από τέτοιες ενέργειες.
Στη Σάμο προχώρησαν σε κατάληψη της Εφορίας, του ΟΑΕΕ και του ΟΑΕΔ . «Εάν δεν δοθεί λύση, θα μας φέρουν σε απόγνωση. Πάνω από το 50% των αδειών των ταξί της Σάμου έχουν αγοραστεί με υποθήκες και δάνεια. Αυτή την ώρα που όλοι θα έπρεπε να είμαστε στις πιάτσες και να δουλεύουμε, εμείς παλεύουμε για τα αυτονόητα», ανέφερε ο πρόεδρος των ταξί Καρλοβάσου Δημήτρης Βαρσαμής.
Δυναμικές είναι οι κινητοποιήσεις και στα νησιά του Ιουνίου. Στο λιμάνι της Κέρκυρας οι αυτοκινητιστές από τις 8 το πρωί δεν επιτρέπουν στα τουριστικά λεωφορεία να παραλάβουν επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που έχουν δέσει στο νησί, ενώ από αύριο προσανατολίζονται στο να αποκλείσουν το αεροδρόμιο και όλο το λιμάνι.
Στη Ζάκυνθο, οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν αποκλείσει το λιμάνι και το αεροδρόμιο, ενώ οι ταξιτζήδες από τη Λευκάδα, την Πρέβεζα, την Αμφιλοχία και τη Βόνιτσα απέκλεισαν πριν από λίγο την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου.
Στην Κεφαλονιά οι αυτοκινητιστές ταξί απεργούν χωρίς να έχουν προχωρήσει σε άλλη μορφή κινητοποίησης.

Στη Ρόδο οι ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν το αεροδρόμιο «Διαγόρας». Η διακίνηση των επιβατών γίνεται έστω και μετ' εμποδίων, όπως συνέβη και χθες το απόγευμα όπου πραγματοποιήθηκε ολιγόωρος αποκλεισμός.
Οι ταξιτζήδες πραγματοποίησαν νωρίτερα μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του νησιού, με αποτέλεσμα να προκληθούν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα. Οι τοπικοί τουριστικοί παράγοντες ανησυχούν και απευθύνουν έκκληση στους αυτοκινητιστές να προστατεύσουν τον τουρισμό.

Ιδιοκτήτες ταξί της Μεσσηνίας έχουν παραταχθεί στην είσοδο του αεροδρομίου Καλαμάτας και πραγματοποιούν συμβολικές δεκάλεπτες καταλήψεις, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου.
Από τις 10.30 το πρωί, οι απεργοί της Τρίπολης, αφού πρώτα πραγματοποίησαν πορεία με τα αυτοκίνητά τους στην πόλη, βρίσκονται στα διόδια Νεστάνης κι έχουν σηκώσει τις μπάρες.
Ελεύθερη διέλευση των διερχόμενων αυτοκινήτων πραγματοποιείται και από τα διόδια Ισθμού, αφού έχουν καταληφθεί από τα ταξί της Κορινθίας. Όπως είπε ο πρόεδρος των ταξί της Κορίνθου Γιάννης Κορδόσης, περιμένουν ενίσχυση στο μπλόκο του Ισθμού μέσα στις επόμενες ώρες από περίπου 2.000 ταξί της Αθήνας.

Original webpage : http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2021212
 Taxi in Greece

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Blog Archive

Counter

Follow us in Facebook

Από το Blogger.