Music Sphere channel

Watch live streaming video from musicsphere at livestream.com
Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση τους σταθμούς κρουαζιερόπλοιων

Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση έξω από τους Σταθμούς Κρουαζιερόπλοιων Α (Πύλη Ε11) και Β (Πύλη Ε12), στην ακτή Ξαβερίου, όπου παρέμεναν συγκεντρωμένοι οι ιδιοκτήτες ταξί, με αποτέλεσμα να προκληθούν νωρίτερα προβλήματα στην κίνηση των πούλμαν που μεταφέρουν τους τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια.
Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση έξω από τους Σταθμούς Κρουαζιερόπλοιων Α (Πύλη Ε11) και Β (Πύλη Ε12), στην ακτή Ξαβερίου, όπου παρέμεναν συγκεντρωμένοι οι ιδιοκτήτες ταξί, με αποτέλεσμα να προκληθούν νωρίτερα προβλήματα στην κίνηση των πούλμαν που μεταφέρουν τους τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια.
Μικροένταση σημειώθηκε γύρω στις 9 το πρωί όταν άνδρες των ΜΑΤ ανάγκασαν τους αυτοκινητιστές να υποχωρήσουν από το σημείο όπου ήταν συγκεντρωμένοι. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, μια ομάδα εξ αυτών στην οδό Χατζηκυριακου θέλησε να εμποδίσει την έξοδο των τουριστικών λεωφορείων από το λιμάνι και τότε επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και τους απώθησαν χωρίς να δοθεί συνέχεια στο επεισόδιο. Λίγο αργότερα τουριστικά λεωφορεία εξήλθαν του λιμένος μεταφέροντας επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων.
Από τα ξημερώματα δεκάδες ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά όπου αναμένετο να προσεγγίζουν σήμερα πέντε κρουαζιερόπλοια.
Αργά χθες το βράδυ oι αυτοκινητιστές ζήτησαν νέα συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Γ. Ραγκούση με στόχο την έναρξη «ενός ειλικρινούς διαλόγου με το υπουργείο Μεταφορών». «Μέχρι να συμβεί αυτό και να πάρουμε γραπτές ή επίσημες δεσμεύσεις με το περίγραμμα του διαλόγου και το χρονοδιάγραμμα που θα τηρηθεί, η απεργία των αυτοκινητιστών ταξί θα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό», διεμήνυσαν.
Oι ιδιοκτήτες ταξί παρέμεναν έξω από τις πύλες Ε11 και Ε12 με βασικό αίτημα την πραγματοποίηση της συνάντησης με τον υπουργό. Ανάλογη συγκέντρωση έκαναν συνάδελφοί τους στη Θεσσαλονίκη.
Η σημερινή κινητοποίηση στην ακτή Ξαβερίου προκάλεσε την αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς ο οποίος σε ανακοίνωσή του ανέφερε τα εξής:
«Για άλλη μια ημέρα το λιμάνι του Πειραιά, οι Πειραιώτες, οι εργαζόμενοι, οι καταστηματάρχες, οι ταξιδιώτες αλλά κυρίως οι τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας, βιώνουμε μια κατάσταση κυκλοφοριακού εμφράγματος από τις κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών ταξί».
«Σεβόμενοι τα δικαιώματα για διεκδικήσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις, απευθύνουμε έκκληση προς τους φίλους ιδιοκτήτες ταξί, να προτάξουν τον επαγγελματισμό που τους διακρίνει, για να διαφυλάξουμε αρχικά το μεγάλο μας κεφάλαιο, που λέγεται Τουρισμός», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΣΠ που καταλήγει:
«Όλες οι επαγγελματικές ομάδες έχουμε υποστεί ανεπανόρθωτες απώλειες από τις συνέπειες της κρίσης, αλλά και από κακούς χειρισμούς. Η χώρα μας δοκιμάζεται και οφείλουμε όλοι να παραμείνουμε νηφάλιοι και σε εγρήγορση, χωρίς "αντικοινωνικές ενέργειες", που θίγουν πολλούς που δεν ευθύνονται και δημιουργούν κοινωνική πόλωση. Η επόμενη ημέρα δεν πρέπει να μας βρει να ξεκινάμε από το απόλυτο μηδέν».

ΠΗΓΗ :  naftemporiki.gr

Taxi in greece

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Blog Archive

Counter

Follow us in Facebook

Από το Blogger.