Music Sphere channel

Watch live streaming video from musicsphere at livestream.com
Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Αναμονή και "πόλεμος στρατηγικής" από Ραγκούση - ταξιτζήδες

Το αδιαχώρητο επικράτησε στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, όπου οι κυβερνητικοί βουλευτές εξαπέλυσαν πυρά κατά του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί.
Ο αριθμός των βουλευτών που θέλησαν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος απ' ότι συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Αρκετοί ήταν οι βουλευτές που πήραν το λόγο στη συνεδρίαση, ασκώντας κριτική στον Γιάννη Ραγκούση και ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση στα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πολυήμερη απεργία.
Νέα πρόσκληση σε διάλογο απέστειλε μέσω του ΚΤΕ ο Γιάννης Ραγκούσης στους ιδιοκτήτες ταξί, κατηγορώντας τους ότι ενώ είχαν συμφωνήσει για διάλογο, προχώρησαν σε γενική συνέλευση και αποφάσισαν αποκλεισμούς λιμανιών, δρόμων και αεροδρομίων. Παράλληλα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κόντρα μεταξύ του ιδίου και του προκατόχου του, Δ. Ρέππα.
 "Ο Δημήτρης είναι φίλος μου κι επειδή έχει γίνει πολύ σπέκουλα, πρέπει να ξεκαθαριστεί το εξής: - Δεν θα υπήρχε διάταγμα Ρέππα, αλλά διάταγμα Ραγκούση. Αυτό θα έφερε για πάντα τη δική μου υπογραφή. - Όπως εκείνος δεν με πίεσε να υπογράψω το ΠΔ για τα ταξί, έτσι κι εγώ δεν μπορώ να τον υποχρεώσω να εφαρμόσει την πρότασή μου για το μισθολόγιο, ή το νεό πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων. - Ο Ν. 3919 αποτελεί βασική κυβερνητική πολιτική και μας δεσμεύει όλους", τόνισε ο Γ. Ραγκούσης.
Έντονη ήταν η αντίδραση του Γ. Ραγκούση σχετικά με τη στάση που κρατά η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία, "στηρίζοντας την τακτική του εκβιασμού, ζητάει να μην εφαρμοστεί ένας νόμος που το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε."
Όσον αφορά στις κινητοποίησεις των ιδιοκτητών ταξί και το πλήγμα που έφεραν οι κινητοποιήσεις τους στον τουρισμό, ο υπουργός υπογράμμισε ότι: "Οι ιδιοκτήτες ταξί επιχείρησαν να πλήξουν καίρια την τουριστική οικονομία, επιχειρώντας να εκβιάσουν την κυβέρνηση. Όλοι οι παράγοντες του τουρισμού μου ζητούν να μην κάνω πίσω στο άνοιγμα των ταξί. Αυτό είναι πολύ θετική εξέλιξη για τον τόπο. Στο παρελθόν η συνήθης αντίδραση ήταν παρότρυνση όσων επλήττοντω από κινητοποιήσεις για υποχώρηση της πολιτείας. "
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Γ. Ραγκούσης κατείγγειλε ότι ο πρόεδρος των οδηγών ταξί, "δέχθηκε άνανδρη επίθεση αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε μαζί μου, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο. Επίσης, 4 οδηγοί ταξί μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος, απολύθηκαν από τους ιδιοκτήτες της άδειας ταξί επειδή ακριβώς υποστήριξαν την απελευθέρωση του επαγγέλματος."
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αυτοκινητιστές
Nωρίτερα, τη συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί παρά το θετικό κλίμα που διαπίστωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχε με στελέχη της κυβέρνησης το απόγευμα στη Βουλή.
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, επισημαίνοντας ότι θέλει γραπτές διαβεβαιώσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του διαλόγου. Μάλιστα, κάλεσε τους αυτοκινητιστές της επαρχίας να επιστρέψουν αύριο στις θέσεις τους, ώστε να μη δοθεί η εντύπωση χαλάρωσης των κινητοποιήσεων.
Βέβαια υπάρχουν και οι ακραίες φωνές ανάμεσα στους ιδιοκτήτες ταξί που φέρονται αποφασισμένοι να τραβήξουν το σκοινί της αντιπαράθεσης στα άκρα, προαναγγέλλοντας "ανεξέλεγκτες καταστάσεις και αναρχία" σε περίπτωση που ο Γ. Ραγκούσης δεν πάρει πίσω τις προτάσεις του.
Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και αύριο κανονικά, αλλά θα είναι ηπιότερες, ώστε να μην έρθουν αντιμέτωποι με την κοινωνία. Η πορεία των κινητοποιήσεων θα αποφασισθεί σε νέα συνεδρίαση των συνδικαλιστικών οργάνων, αφού υπάρξουν ανακοινώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.
Οι ιδιοκτήτες ταξί σχημάτισαν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα πορεία, που κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με μαρτυρίες τους, δεν πρόκειται να φύγουν από το Σύνταγμα όλο το βράδυ, ενώ από αύριο θα ανακοινώσουν νέες κινητοποιήσεις.
Το μεσημέρι, χιλιάδες επαγγελματίες αυτοκινητιστές από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας τους, στην οδό Μάρνη.
"Είμαστε πολλοί, είμαστε ενωμένοι και θα νικήσουμε", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους.
Αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών των ιδιοκτητών ταξί που βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή, παρέδωσαν το απόγευμα στα κόμματα ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Original Webpage :  http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=14400%3Awaiting-and-war-strategy-by-taxi-drivers-ragousi&catid=3%3Asociety&Itemid=41

Taxi in Greece

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Blog Archive

Counter

Follow us in Facebook

Από το Blogger.