Music Sphere channel

Watch live streaming video from musicsphere at livestream.com
Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Αμετακίνητοι οι ιδιοκτήτες ταξί

Ανυποχώρητοι στις κινητοποιήσεις τους παραμένουν οι ιδιοκτήτες ταξί, προχωρώντας σε αιφνίδιους αποκλεισμούς του οδικού δικτύου, διοδίων, αεροδρομίων, και λιμανιών. Την ίδια ώρα, την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζήτησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Πρωτοβουλία για την εκτόνωση της κρίσης και εξεύρεση λύσης αναλαμβάνει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος, με σύγκληση του ΚΤΕ Μεταφορών. Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για τις κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών.

Αποκλεισμοί δρόμων, διοδίων, αεροδρομίων, λιμανιών

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία διαρκείας, αντιδρώντας στο άνοιγμα του επαγγέλματος τους, είναι οι ιδιοκτήτες ταξί σε όλη τη χώρα. Σήμερα συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους στα διόδια των εθνικών οδών, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οδηγών, ενώ, τα «μπλόκα»-έφοδοι σε λιμάνια και αεροδρόμια από τους αυτοκινητιστές προκάλεσαν νέο «έμφραγμα» στις συγκοινωνίες και στους ταξιδιώτες.
Το πρωί κατέλαβαν τα διόδια στην Ελευσίνα και τις Αφίδνες, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων. Αργότερα, άνοιξαν τις μπάρες και στα διόδια του Ισθμού.
Στη Θεσσαλονίκη, οι αυτοκινητιστές απέκλεισαν για δύο ώρες με τα οχήματά τους κεντρικούς κόμβους στις τρεις εξόδους της πόλης, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.
taxi_Tempi7485Οι ιδιοκτήτες ταξί από τη Θεσσαλία αποφάσισαν να προχωρήσουν στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Τεμπών, από τις 20:00 έως τις 21:00.
Ελεύθερη παραμένει η διέλευση των οχημάτων από τα διόδια Ρίου-Αντιρρίου και της γέφυρας του Ρίου, καθώς ιδιοκτήτες ταξί κατέλαβαν από νωρίς και αυτά τα σημεία.
Στην Αρχαία Ολυμπία και σήμερα οι αυτοκινητιστές κατέλαβαν τα εκδοτήρια εισιτήριων του αρχαιολογικού χώρου, επιτρέποντας την είσοδο των τουριστών.
Στην Κέρκυρα, αποκλεισμένοι στα τρία κρουαζιερόπλοια που έφτασαν στο λιμάνι παρέμεναν οι τουρίστες, καθώς οι ιδιοκτήτες ταξί του νησιού δεν επέτρεπαν την προσέγγιση των τουριστικών πούλμαν που θα τους παραλάμβαναν.
Ταλαιπωρία για χιλιάδες ταξιδιώτες και στο Ηράκλειο. Αυτοκινητιστές στο λιμάνι και το αεροδρόμιο της πόλης εμπόδιζαν και σήμερα την προσέγγιση και αποχώρηση των επιβατών.
Το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου απέκλεισαν ιδιοκτήτες ταξί του νησιού.
Οι ιδιοκτήτες ταξί διαβεβαιώνουν πάντως πως εξυπηρετούνται κανονικά οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ζητούν παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ζήτησε σήμερα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, προκειμένου να σταματήσει ο αποκλεισμός αεροδρομίων, λιμανιών, δρόμων, δημοσίων κτιρίων κ.λπ. από ιδιοκτήτες ταξί.
Ήδη οι κατά τόπους εισαγγελείς (Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη κ.λπ.) έχουν κινητοποιηθεί αυτεπάγγελτα και διεξάγουν προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστώσουν εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παρακώλυσης συγκοινωνιών και παρεμπόδισης διακίνησης επιβατών. Έχουν, δε, σχηματιστεί και δικογραφίες, ενώ οι εισαγγελικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο εάν συνεχιστεί ο αποκλεισμός να προβούν ακόμη και σε κατασχέσεις των ταξί.
Ο Σύνδεσμος, στο έγγραφό του προς τον κ. Τέντε, υπογραμμίζει ότι από τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί δημιουργείται μεγάλη δυσφήμηση της Ελλάδος στο εξωτερικό, πλέον της ταλαιπωρίας των πολιτών και επισκεπτών.
«Τα γεγονότα αυτά καταφέρουν καίριο πλήγμα στον τουρισμό, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ο μοναδικός τομέας της οικονομίας που δημιουργεί ελπίδες εξόδου από την κρίση», σημειώνει ο Σύνδεσμος.
Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι ενώ σημειώνονται παραβάσεις της νομοθεσίας από την πλευρά των ιδιοκτητών ταξί, οι κατά τόπους εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές εμφανίζονται να επιδεικνύουν ανεξήγητη αδράνεια και ανοχή, χωρίς να επιχειρείται η σύλληψη των δραστών. «Οι συμπεριφορές αυτές των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών αγγίζουν τα όρια της παράβασης καθήκοντος», υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος.

ΚΤΕ Μεταφορών για τα ταξί

Ως προσπάθεια να συγκεραστούν οι θέσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί με τις αντιρρήσεις στους κόλπους της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, όπως εκδηλώθηκαν στην επιστολή των 21 βουλευτών που ζήτησαν έκτακτη σύγκληση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας, ερμηνεύεται η δήλωση του γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Έξαρχου, με την οποία ανακοινώθηκε και επισήμως ο προγραμματισμός της συνεδρίασης του αρμοδίου ΚΤΕ για την προσεχή Τρίτη.
Η αναφορά του κ. Έξαρχου «ότι χρειάζεται ένα σύγχρονο πλαίσιο κανόνων που θα διασφαλίζει ότι το ταξί θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πολίτες και οι ιδιοκτήτες ταξί θα ζουν με αξιοπρέπεια», καθώς και πώς είναι αυτονόητο να αξιοποιηθεί η ευρωπαϊκή εμπειρία με άμεση έναρξη του διαλόγου, σύμφωνα με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, δίνει την δυνατότητα να «ηρεμήσουν» τα πνεύματα και να εξετασθεί με νηφαλιότητα και σε όλες του τις διαστάσεις το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί.
Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Ελένη Χρονά
Επιμέλεια: Μπέττυ Σαβούρδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Blog Archive

Counter

Follow us in Facebook

Από το Blogger.