Music Sphere channel

Watch live streaming video from musicsphere at livestream.com
Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Απεργία ταξί: Στις 11.00 η κρίσιμη συνάντηση

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή πορεία των ιδιοκτητών ταξί στους δρόμους του Πειραιά
Στις 11.00 αναμένεται να αρχίσει η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών - οδηγών ταξί.
Αρχικά, ο κ. Ραγκούσης θα δεχθεί αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων (Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α.) και στις 12:00 το μεσημέρι θα ακολουθήσει αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) και το Σωματείο των Οδηγών Ταξί. Θα προηγηθεί συνάντηση του υπουργού (στις 10.00) με το προεδρείο του δ.σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Στη σημερινή συνάντηση ο υπουργός Μεταφορών θα παρουσιάσει στους αυτοκινητιστές τις θέσεις του ώστε να υπάρξει μια βάση διαλόγου στην προοπτική απελευθέρωσης του επαγγέλματος. Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες θα επαναλάβουν τις προτάσεις τους με πρώτη αυτή για άνοιγμα του επαγγέλματος με βάση πληθυσμιακά κριτήρια.
Εν τω μεταξύ, η Αστυνομία ανακοίνωσε πως από τις 18 Ιουλίου όταν ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί, μέχρι και τις 27 Ιουλίου, έχουν σχηματιστεί, σε πανελλαδικό επίπεδο, 82 δικογραφίες στις οποίες εμπλέκονται 6.415 άτομα. Από τις δικογραφίες αυτές, 35 (στις οποίες εμπλέκονται 5.524 άτομα) έχουν υποβληθεί ήδη στον εισαγγελέα και αφορούν ποινικά αδικήματα, όπως παρακώλυση συγκοινωνιών και άλλα συναφή.
Επεισόδια προκλήθηκαν και στη χθεσινή συγκέντρωση των αυτοκινητιστών στην ακτή Ξαβερίου, στο λιμάνι του Πειραιά, όπου μερίδα των συγκεντρωμένων επιχείρησε να εμποδίσει την έξοδο τουριστικών λεωφορείων που μετέφεραν επιβάτες από τα κρουαζιερόπλοια. Μάλιστα, ορισμένοι έριξαν στους δρόμους λάδια, χώματα και σακούλες με σκουπίδια για να εμποδίσουν την κίνηση των πούλμαν. Τελικά με την επέμβαση της Αστυνομίας και την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, το επεισόδιο δεν πήρε περαιτέρω διαστάσεις και η κατάσταση έξω από το Σταθμό Κρουαζιερόπλοιων ομαλοποιήθηκε.
 
 
Taxi in Greece

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Blog Archive

Counter

Follow us in Facebook

Από το Blogger.